Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri - Genel Bakış

Safi gazlı sistemler, alandaki malzemenin zikıymet ve rafine başüstüneğu, ab hasarının katiyen kabul edilemeyeceği ortamlarda koygun şekilde kullanılırlar.

Kimyasal yangın risklerinin olmadığı düz ofislerde veya binalarda bulundurulan bu tüpler TSE standartlarında üretilmektedir.

Yangını yoklama etme ve yangın hasarını azaltma dair etkilerini istatistiklerle ispatlamış bu ekipmanlar, bir binanın yangın güvenliği dair alabileceği en güvenilen önlemlerdendir.

Fakat bu etkinliği sağlamlayabilmek kucakin sistemin akıllıca oranda CO2 ile doldurulması gerekir. Yanlış dolum, sistemdeki CO2 misilını etkileyerek yangın söndürme kapasitesini azaltabilir yahut kuvvetsiz hale getirebilir.

Bu makalede yangınlarla mücadelenin son aşamasından bahsetmiş olduk. Okumaya devam kılmak isteyenler muhtevain yangınlarla mücadelenin ilk basamağı Yangın Kavrama Sistemleri ve ikinci basamağı Yangın Alarm Sistemleri makalelerini öneririm. İyi okumalar.

Bu sistemlerin çoğunlukla yeğleme edilmesinin bir nedeni de yangın söndürme teamülleminden sonrasında arkasında enkaz bırakmamasıdır. Ortamdaki başka eşyalara ziyan vermeden yangına karışma değer.

öbür söndürme sistemleri kurulduğunda evetğmurlama sistemlerine icap olmadığını yönetmeliğin dundaki maddesinde görebiliriz. Ayrıca bu madde evetğmurlama sistemi kurulması zaruri alanların istisnalarını da belirtmiştir.

Bunun kullanıldığı sistemler olan CO2 söndürme sistemleri de lüzumlu yükselmekı, lazım montajı gerekse yeni baştan dolum maliyeti olarak en yakışır sistemlerden birisi olarak kullanılmaya devam edecektir.

Gazlı söndürme sistemlerinde kullanılanen turfa ve en geniş gazdır. Boğma etkisinden dolayı da insanoğlu bulunan mahallerde kullanılmaz.

Kullanıcıların teamülinin ehli olması katkısızlıklarını tehlikeye atmamaları açısından önemlidir.

Pirinçten yapım edilmiş olup, her projenin ihtiyacına müsait zamanda bilgisizaltmaya olanak verecek şekilde ayarlanmış deliklere Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi sahiptir.

Sonunda hem maddelerin yanma potansiyellerini zayıflatır; hem de oksijen ile aradaki bağı kopararak yanma eylemi sinein zaruri olan unsurları engeller.

Çalışma basıncı 50 bar olan bu tüpler yüzdelik yüze benzeyen saflıktaki karbondioksit içeriği ile püskürtme çabucak yangına doğruca olarak dokunma edebilmekte ve hızlı bir şekilde alevleri yoklama altına alabilmektedir.

Tipik olarak kapalı odalarda kullanılan bu sistemler, yöresel uygulamalardan bilistifade ve deşarj süresine ve çevreleyen boş %50 henüz tombul ve daha okkalı olan karbondioksitin dinamiklerine güvenerek belirtik ortamlarda da kullanılabilir.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri - Genel Bakış”

Leave a Reply

Gravatar